İstanbul'da yapılması planlanan metro hatları 2019!
İstanbul'da yaşayan kişiler tarafından merak edilen İstanbul'da yapılması planlanan metro hatları 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Mega kent İstanbul'un trafiği artan nüfusla birlikte daha fazla sorun haline dönüşmeye başladı. Bu kapsamda toplu taşıma araçlarından olan metrolar İstanbul'un trafiğini bir nebze de olsa rahatlatma yönünde büyük önem taşıyor. Bizde sizler için proje aşamasındaki metro hatları detaylarını araştırdık.

İşte İstanbul'da yapılması planlanan metro hatları 2019 detayları;

- M Altunizade-Çamlıca Metro Hattı
Hattın Altunizade kavşağından Çamlıca Tepesi ve Çamlıca Cami bölgesine ulaşması planlanan Altunizade-Çamlıca metro hattı 3,5 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 8 bin 100 olan metro hattının seyahat süresi 12 dakika olacak.

- M İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı
İstanbul Boğazı kıyısında İstinye' den başlayacak hattın İTÜ-Maslak bölgesine tırmandıktan sonra Ayazağa ve Cendere bölgesinden geçerek Kağıthane'ye ulaşması planlanan İstinye-İTÜ-Kağıthane metro hattı 12 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 35 bin olan metro hattının seyahat süresi 23 dakika olacak.

- M Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı
Hattın batı ucunda Kadıköy ilçesinin iç bölgelerinden başlayarak doğu da Sultanbeyli' ye ulaşması planlanan Kadıköy-Sultanbeyli metro hattı 19 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 28 dakika olacak.

- M Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metro Hattı 1.Aşama
Marmaray'dan sonra 2 kıtayı birleştiren 2. raylı sistem hattı boğaz geçişinin 13 istasyonluk ilk bölümü olarak planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı 20 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 7,5 dakika olacak.

- M Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağı Uzatma Hattı
Hat sahil bölgesinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşacak olan M4 Kadıköy-SGH ve M10 Pendik-SGH hatlarının devamı olarak planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı-Kurtköy Kavşağı metro hattı 6 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Metro hattının seyahat süresi 8,5 dakika olacak.

- M Seyrantepe-Alibeyköy Metro Hattı
Hattın Seyrantepe metro istasyonu bölgesinden Cendere üzerinden geçerek Alibeyköy Cep Otogarı' na entegre olması planlanan Seyrantepe-Alibeyköy metro hattı 7 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 45 bin olan metro hattının seyahat süresi 8,5 dakika olacak.

- M Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı
Hat Vezneciler-Sultançiftliği metro hattının devamı olarak planlanan Sultangazi-Arnavutköy metro hattı 15 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 45 bin olan metro hattının seyahat süresi 16 dakika olacak.

- M Vezneciler-Sultangazi Metro Hattı
Vezneciler bölgesinde tarihi suriçinde başlayarak Fatih ilçesini doğu batı istikametinde geçmekte, Eyüp ve Gaziosmanpaşa ilçelerinden geçerek Mescid-i Selam istasyonunda sonlanacak olan Vezneciler-Sultangazi metro hattı 17,35 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 45 bin olan metro hattının seyahat süresi 26,5 dakika olacak.

- M13 Sarıgazi-Türkiş Blokları Metro Hattı
Soyak Yenişehir istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile, Türkiş Blokları istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile entegre edilmesi planlanan Sarıgazi-Türkiş Blokları metro hattı 5,6 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 35 bin olan metro hattının seyahat süresi 8 dakika olacak.

- M3 Kayaşehir-Fenertepe Metro Hattı Uzatması
Hat M3 Hattının 3. etap uzatması olarak planlanmaktadır. Kayaşehir merkezinden Fenertepe yönünde doğru projelendirilen Kayaşehir-Fenertepe metro hattı 3 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 10 dakika olacak.

- M3 Kayaşehir-Fenertepe Metro Hattı Uzatması
Hat M3 Hattının 3. etap uzatması olarak planlanan Kayaşehir-Fenertepe metro hattı 3 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 70 bin olan metro hattının seyahat süresi 10 dakika olacak.

- M Altunizade-Çamlıca Metro Hattı
Hattın Altunizade kavşağından Çamlıca Tepesi ve Çamlıca Cami bölgesine ulaşması planlanan Altunizade-Çamlıca metro hattı 3,5 kilometre uzunlukta inşa edilecek. Yolcu kapasitesi 8 bin 100 olan metro hattının seyahat süresi 12 dakika olacak.

İstanbul'da yapılması planlanan metro hatları 2019 detaylarını sizler için derledik. istanbul yeni metro hatları 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

2019'da açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2020'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.

2021'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2022'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2023'de açılacak metro hatları İstanbul için tıklayınız.
2023 sonrası metro hattı projeleri İstanbul için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181