İstanbul konut projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor!
İstanbul konut projeleri ile ilgili gelişmeler her geçen gün yenilenmeye devam ediyor. Özellikle gayrimenkul yatırımcılarının ilk tercihi olan konut alımında ilk sırada yer alan İstanbul’da dikkat çeken bölgelerin başında Esenyurt, Pendik ve Sancaktape geliyor.

Türkiye genelinde konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 oranında artarak 119 bin 655 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 61 konut satışı ve %16,8 ile en yüksek paya sahip oldu.

Mayıs 2018'de İstanbul'da gerçekleşen 20 bin 61 adetlik konut satışında liderliği 3 bin 173 adet konut satışı ile Esenyurt Haziran 2018 döneminde de liderliği bırakmadı. Esenyurt'u takip eden ilçeler ise bin 20 adet konut satışı ile Pendik, bin 6 adet konut satışı ile Beylikdüzü, 932 adet konut satışı ile Kadıköy ve 915 adet konut satışı ile Sancaktepe oldu.

İstanbul'da Mayıs 2018'de 854 adet konut yabancılara satıldı!
Türkiye'de geçen Mayıs 2018'de 2 bin 415 adet konut yabancıya satıldı. İstanbul'da ise Mayıs 2018'de yabancıya konut satışı 854 adet ile ilk sırada yer aldı.

Konut alıcılarının ve yatırımcılarının radarında olan İstanbul konut projeleri özellikle fiyat ve lokasyon olarak tercih ediliyor. Anadolu ve Avrupa yakası konut projeleri için belirleyici kriter ise ulaşım oluyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181