Kiracı doğalgaz aboneliğini üzerine almak zorunda mı?

Ev kiralayan kiracılar daireye ait doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerine kendi üzerine almak zorundadır. Bu kapsamda kiracı doğalgaz aboneliğini üzerine almak zorunda mı sorusunun yanıtı başka bir ifadeyle; kiracılar, mülk sahibinden kiraladıkları gayrimenkullere ait abonelik işlemlerini kendi abonelik yürütmek zorundadır diyebiliriz.

Son dönemlerde kiracılar ve ev sahipleri arasında en çok itilafa neden olan abonelik işlemlerinin kiracılar üzerine alınması ve abonelik bedellerinin kiracılar tarafından ödenmesi konusunda yargıtay tarafından bir çok önemli karar verilmiştir. Ancak hayatın olağan akışında ve gerekli görülen haller nedeniyle kiracıların doğalgaz aboneliğini üzerine alması artık yaygın olarak kabul edilir bir hale gelmiştir.

Kiracı doğalgaz aboneliğini üzerine alması için;

  1. İşte madde madde kiracı doğalgaz aboneliği gerekli belgeler
  2. Abone olacak kişinin TC Kimlik Numaralı resmi kimlik beyanı,
  3. Müracaat eden kişi; mülk sahibi ise tapu  fotokopisi, kiracı ise tapu fotokopisine ilave olarak  abone olabileceğine dair mülk sahibinin onay verdiğini gösteren imzalı dilekçe ve kira kontratı fotokopisi
  4. Binanızda daha önceden doğal gaz bağlantı sözleşmesi yapılmış ise binanıza ait bağlantı nesnesi veya binadaki herhangi bir tüketim noktası numarası talep edilir.
  5. Yabancı Uyruklu Müşteriler için ilave olarak; Pasaport beyanı ve fotokopisi talep edilir. Elektrik veya Su faturası fotokopisi gerekir.
Kiracı doğalgaz aboneliğini üzerine almak zorunda mı sorusunun yanı sıra kiracı doğalgaz aboneliği ile ilgili bilgiler için diğer sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181