İmar barışı geliyor! 15 milyon yapıya imar affı...
İmar barışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 26 milyona yakın binanın yüzde 60'ının devletle ihtilaflı olduğunu belirtti. Özhaseki, "Vatandaş kendi rızasıyla imara ve iskâna aykırılığı bildirdikten sonra cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, artık devletle vatandaşın kavgası bitecek" dedi. 

Kentsel dönüşüme yönelik 40-45 maddelik değişikliği, daha önce torba yasa ile getirmeyi planladıklarını kaydeden Özhaseki, seçim takvimini işaret ederek "İmarla ilgili konuların hepsi tartışmalı, Meclis'e getirsek tartışması 15-20 gün sürecek. En azından depreme hazırlık anlamında 1 maddeyi getirip geçirmek için çalışacağım" dedi.

İmar barışı ve depreme hazırlıkla ilgili düzenlemede deprem riski sebebiyle ısrarcı olduklarını kaydeden Özhaseki, "Kopkoyu bir Kuzey Anadolu Fay Hattı var. Jeoloji profesörlerinden biri hariç, hepsi 2030'a kadar 'yüzde 100 patlar' diyor. İstanbul'daki 800 bin riskli binanın yansı yıkılsa ne bağımsızlık kalır ne başka bir şey" diye konuştu.* Türkiye'de 25-26 milyon yapının yüzde 60'ının devletle ihtilaflı olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmara aykırılıklar, işgaller var. 1 hafta içinde Meclis'e gelecek. Vatandaş cüzi bir ücret karşılığı kayıt altına alınacak, kavga bitecek" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, haziran ayında yürürlüğe girecek otopark yönetmeliğine bazı itirazlar geldiğini, bu itirazların makul olanları doğrultusunda değişikliğe gideceklerini kaydederek şunları söyledi: "Makul olan sorunların hepsini tespit ettik, yeni çözümler bulduk. Ufak tefek ilaveler olacak ama ana düşüncemizde hiçbir değişiklik yok. 'Küçük parsellerde, özellikle çarşı içi parsellerde, otopark işini çözemeyiz' dediler. Yakın yerde ortak olarak bir parselde çözmeleri, komşu parselle çözmeleri, belediyelerle anlaşıp protokol yapıp tapuya şerh koymaları gibi çözüm yolları geliştirdik."

İmar barışı 2018 ve imar affı ile ilgili düzenlemenin vatandaşların lehine olacak bir uygulama olduğunu ifade Özhaseki, bu kapsamda vatandaş ve devlet arasındaki anlaşmazlıklarında sona ereceğini kaydetti.

İmar affı başvurusu nasıl yapılır ?
İmar affı başvuru formu!

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kiriş 6 yıl önce

ADANA SEYHAN ZİYAPAŞA MH.140 MT2 YERİMİZ VAR.BURASI ARSA OLARAK GÖRÜNSEDE BİZ 50 YILDAN BU YANA BİNA VERGİSİ ÖDÜYORUZ.ŞU AN BURADA 3 KATLI MÜSTAKİL EVİMİZ VAR.NE YAPMAMIZ GEREKİR KAT MÜLKİYETİ ALABİLİRMİYİZ.

banner182

banner181