Kentsel dönüşüm kanununda yeni düzenleme yapıldı!
19 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile kentsel dönüşüm kanununda yeni değişiklik ve düzenlemeler yapıldı.

"6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 19 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik ile kentsel dönüşüm kanununda önemli düzenlemelere imza atıldı.

Kentsel dönüşüm kanunu değişikliği 2019 ile bina veya arsa sahiplerine tek taraflı fesih hakkı tanındı. Mülk sahiplerinin mağduriyetini giderecek önemli maddelerin yer aldığı kanun kapsamında tek taraflı fesih hakkının kullanılabilmesi için yapım işinin belirli bir seviyede durdurulmuş ve en az altı aydır projenin bitirilmesini gerektirecek seviyede ekip ve ekipmanla inşai faaliyete devam edilmiyor olması gereklidir.

Ayrıca bir önemli madde de şu şekilde Resmi Gazete'de yayımlandı;
"Riskli yapının/yapıların bulunduğu parsellerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerince uygulamada bulunuluyor ise, yapım işini üstlenen yapı müteahhidince yapı ruhsatı alınmadan önce yapı yaklaşık maliyet bedelinin % 10’u kadar teminatın İdareye verilmesi mecburidir."

Kentsel dönüşüm kanunu son hali 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181