10 soruda Kiptaş Silivri Konutları!
Bugüne kadar 80 bine yakın konut inşa eden KİPTAŞ'ın, Silivri'de tamamı yine dar gelirliler için inşa edeceği projesiyle ilgili talep toplama sürecinde son 5 güne girildi. 18 Nisan Çarşamba akşamına kadar 1.500 liranın altında başlayan tak sitlerle konut sahibi olmak isteyenler başvuru yapabilecek. Bin 503 konutun yer aldığı Silivri Konutları için bugüne kadar 5 bin 500 aile müracaatta bulundu. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Yeni Akit aracılığı ile "Silivri Konutları 3. Etabı için fırsatı kaçırmayın" mesajı verdi. Yıldırım, "Çabamız gerçek anlamda konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın bu hayalini gerçekleştirmek" dedi.

10 SORUDA KİPTAS SİLİVRİ KONUTLARI 
-Proje nerede?
Yıllar sonra yeniden Silivri’de konut inşa edecek olan Kiptaş, yeni adres olarak Siliviri’nin merkezinde E-5 karayolu ve TEM otoyoluna çok yakın mesafedeki araziyi seçti.

-Bloklar kaç katlı, daire tipleri nasıl?
Projedeki bloklar en fazla 8 katlı olup daireler 2+1 3+1 olarak planlandı.  2+1 tipi daireler 92 metrekare, 3+1 tipi daireler 112 metrekare.

-Fiyat aralığı nedir?
2+1’lerde ortalama fiyat 195 bin lira, 3+1 tipi daire için de 215 bin lira olarak belirlendi.

-Ucuz daireler için ödeme tablosu nasıl?
Projede 36 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar taksit imkânı da sağlanıyor.

-Alım şartları neler?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
18 yaşından gün almak.
İstanbul’da ikamet etmek.
İstanbul ilinde üzerine kayıtlı konut olmaması.
Sözleşmenin imzalandığı günden itibaren 24 ay içinde konutlar satılamayacak.

-Başvuru süresi nedir?
Talep toplama süreci dün başlarken, başvurular 18 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

-Projede neler yer alacak?
Projenin içerisinde konutların yanı çocuk oyun alanları, spor sahası, sıra okul, cami, sağlık ocağı ve ticari alanlar da yer alacak.

-Engelli vatandaşlara öncelik var mı?
Projedeki 99 adet 2+1 giriş kat daire için engelli vatandaşlara müracaat önceliği verildi. Projede zemin kat daireler, ihtiyaca uygun olarak tasarlanarak teslim edilecek.

-Müracaat süresi uzatılacak mı?
Süre uzatımı söz konusu değil. Müracaat edenler arasında 28 Nisan’da noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile hak sahibi belirlenecek.

-Teslim ne zaman?
Sosyal donatılarıyla birlikte en geç 24 ayda teslim edilecek olan projenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla 18 -20 ayda teslim edilmesine çalışılacak.

Mehmet Canı Tatlı / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181