Kiptaş Silivri Konutları 3. etap için 2 günde konut sayısı kadar talep geldi!
Deniz manzaralı sosyal konuta hücum Silivri'de yapılacak 1508 konut için 2 günde rekor başvuru geldi. Kiptaş Genel Müdürü ismet Yıldırım, "18 Nisan'a kadar başvurular sürecek. Herkesin şansı eşit" dedi.

2 günde konut sayısı kadar talep geldi
KiPTAŞ'ın 1508 konuttan oluşacak 'Silivri Konutları 3. Etap'a vatandaştan büyük ilgi geldi. 195 bin liradan başlayan dairelere 2 günde konut sayısı kadar talep geldiği belirtilirken, başvurular 18 Nisan'a kadar sürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öncülüğünde bugüne kadar toplam 80 bin konut inşa eden KİPTAŞ, Silivri'deki yeni projesi için 28 Mart'ta talep toplamaya başlamıştı. Toplam 1.508 konuttan oluşacak 'Silivri Konutları 3. Etap'taki dairelere vatandaştan ilk iki günde büyük ilgi geldi.

ALAMADIKLARIMIZ VAR 
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 2 günlük sürede, konut sayısı kadar ön müracat talebi aldıklarını söyledi. Yıldırım, "Ancak bir de, müracat için önden parak yatırılması gerektiğini bilmeden gelen vatandaşlarımız vardı. Onların başvurularını alamadık. Onlar da pazartesi gelecekler" diye konuştu.

YÜZDE 20 PEŞİN ÖDEME
Sadece evi olmayanlar için planlanan sosyal konutlar, 195 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projenin tanıtımına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Mevlüt Uysal da, 2+1'lerin fiyatlarının 195 bin lira, 3+1'lerin fiyatlarının ise 215 bin lira olduğunu belirterek, "Toplam tutarın yüzde 20'si peşin, geri kalan tutan ise 120 ay banka kredili taksit imkanıyla ödenebilecek" demişti.

1000 TL başvuru ücreti
Vatandaşlar KİPTAŞ internet sayfasından edinebilecekleri başvuru formunda yazan banka hesabına 2+1 daireler için bin lira, 3+11er için 2 bin lira ücreti yatırdıktan sonra başvuru yapabilecek. Projede, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanacak. 

Herkesin şansı eşit, son gün 18 Nisan
İsmet Yıldırım, erken başvuru yapanların kurada avantajlı durumda olmayacağına, kuraya katılan herkesin eşit şansa sahip olacağına dikkat çekerek, "Başvuru için son tarih 18 Nisan. Vatandaşlar, bu tarihe kadar bin TL başvuru bedelini yatırarak, talepte bulunabilirler" değerlendirmesinde bulundu. 

Akşam Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181