Darıca Emek kentsel dönüşüm projesinde 80 hak sahibine tapuları teslim edildi!

Darıca Belediyesi’nin garantörlüğünde gerçekleştirilen Emek Mahallesi 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ederken 80 daireden oluşan ilk etap için tapu teslim töreni düzenlendi. Tapu dağıtım töreninde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık “Şov değil hizmet yaptık, bir hayali gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Darıca’da yıllardır kanayan yara olan ve ağır hasarlı olarak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Emek Mahallesi 256 Evler bölgesinde 329 konutluk kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Darıca Belediyesi, ilk etabı biten projede 80 hak sahibine tapularını teslim etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen kentsel dönüşümle hak sahipleri tapularına kavuşurken tapu teslim törenine AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ile İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile birlikte hak sahibi vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

BIYIK: “ŞOV DEĞİL HİZMET YAPIYORUZ”
Tapu teslim töreninde açılış konuşmasını yapan ve tapuları kısa sürede teslim ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Göreve geldiğimiz günden beri iş üretmek, hizmet üretmek için çalışıyoruz. Birileri gibi şov yapmıyor hizmet yapıyoruz. 168 hak sahibi ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik. 168 vatandaşımızın mağduriyetini çözmek için çalıştık. Geçtiğimiz Kasım ayında başladığımız inşaat çok şükür kısa sürede bitme noktasına geldi. Bu işi tek başımıza yapmadık. Kentsel dönüşüme önem veren ve bizim derdimizle dertlenen bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Kendisiyle görüştüğümüzde konuyu anlattığımızda hemen destek oldu. Milletvekillerimiz Ankara’da bizlere yardımcı oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız destek verdi. Hep birlikte el birliği ile tapuları teslim etme aşamasına geldik. Toplam 10 blok 329 dairelik büyük bir kentsel dönüşümü ve büyük bir hayali gerçekleştirdik. İnşallah kalan blokları da yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. Hak sahibi vatandaşlarımıza tekrar hayırlı olsun. Güle güle otursunlar” diye konuştu.

BÜYÜKAKIN: “DARICA BÜYÜK İŞ BAŞARDI”
Daha sonra kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise Darıca’nın büyük bir iş başardığını ifade ederek “İnsanın emanet aldığı şehre hizmet etmesi ve karşılığında takdir görmesi en özel şey. Allah Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’tan razı olsun. Çok çalışıyor. Muzaffer kardeşimizin çok çalıştığına ben şahidim. Darıca güzel bir ilçemiz. Hep birlikte Darıca’yı güzelleştirmek için çalışıyoruz. Darıca’ya önemli yatırımlar yapıyoruz. Kentsel dönüşüm dışında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Kapalı spor salonunu tamamlayıp hizmete açtık. Kapalı Pazar alanını bitiriyoruz. Alt ve üstyapıya ciddi yatırım yapıyoruz. Muzaffer kardeşimizin özel önem verdiği Tuzla-Bayramoğlu bağlantı yolu için çalışmalarımız sürüyor yakında başlayacağız. Aynı şekilde Osmangazi Feniş köprüsü genişletme çalışmasını da yapacağız. Darıca’nın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Metro projesi 5 Milyarlık bir proje. Tamamlandığında trafik sorunu büyük oranda çözülecek. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi aşkınan çalışan yorulmaz. Bizim varlık sebebimiz hakka ve halka hizmet etmek” diye konuştu.

ŞEKER: “DEPREM EN BÜYÜK SORUN”
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de programda söz alarak selamlama konuşması yaptı ve kentsel dönüşümün en önemli öncelik olması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün burada kentsel dönüşüm ile belediyemizin çalışmaları sonucunda tapuları teslim ediyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Burasının geçmişini de biliyorum. Büyük bir iş başarıldı.  Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü Darıca halkına ediyorum. Çünkü emaneti kendileri için çalışan belediye başkanına verdiler. Türkiye’de kentsel dönüşüm öncelik olmalı. Deprem sorunu terörden daha tehlikeli. Terörü önleyebilirsiniz ama depremin ortaya çıkaracağı tehlikeleri önlemek daha zor. Darıca Belediyesi’nin kentsel dönüşüm hamlesi örnek olmalı. Belediyeler kentsel dönüşüme öncelik vermeli.”

YAMAN: “DARICA TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU”
Tapu teslim töreninde son olarak AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman konuşma yaptı. AK Parti belediyeciliğinin hizmet belediyeciliği olduğunu kaydeden Yaman, “Bizim derdimiz davamız bu aziz millettir. Bizim sevdamız bu millet. AK Parti belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir. Darıca’da AK Parti dışında başka bir belediye olsaydı bu riskin altına girmezdi. Kentsel dönüşüm risklidir. Ama Darıca Belediyesi taşın altına elini koyarak bunu başarmıştır” diye konuştu. 

PROTOKOL DAİRELERİ GEZDİ

Konuşmaların ardından hak sahiplerine teker teker tapuları dağıtıldı. Toplam 10 blok ve 329 daireden oluşan kentsel dönüşüm projesinde ilk etapta 80 hak sahibi tapularına kavuştu. Hatıra fotoğrafının ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, protokol üyelerine biten daireleri gezdirdi. Hak sahipleri de tapularına kavuştukları için mutlu olduklarını ifade edere Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a desteği ve sözünde durduğu için teşekkür ettiler.

Darıca Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181