3 katlı binaya asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi!
28 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete ilanı ile 3 katlı binaya asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan madde; "Tek bağımsız bölümlü konutlar hariç kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör tesisi zorunludur." olarak değiştirildi. Yeni madde bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklik ile kat sayısı 3 olan binalara asansör yeri bırakmak ve kat sayısı 4 ve üzeri olan binalarda asansör tesisi zorunlu hale getirildi. Ayrıca kat adedi daha az olan binalarda da asansör yapılabilmektedir.

Ayrıca Resmi Gazete ilanında yapılan bir diğer değişiklikte şu şekilde; "Kullanılabilir katlar alanı tek katlı olan binalar hariç 800 m2'den veya kat adedi birden fazla olan umumi binalarda en az bir adet asansör yapılması zorunludur. Ayrıca; kat alanı 800 m2'den ve kat adedi 3'ten fazla olan umumi binalarda, uygulama imar planına göre 10 kat ve üzeri binalarda ve zemin kat üzerinde 20 den fazla konut kullanımlı bağımsız bölüm bulunan yapılarda ikinci fıkrada belirtilen asgari ölçülere uygun ve en az 2 adet olmak üzere binanın tipi, kullanım yoğunluğu ve ihtiyaçlarına göre belirlenecek sayıda asansör yapılması zorunludur. Bu asansörlerden en az bir tanesinin herhangi bir tehlike anında, arıza veya elektriklerin kesilmesi halinde zemin kata ulaşıp kapılarını açacak, yangına dayanıklı malzemeden yapılmış, kuyu içinde, duman sızdırmaz nitelikte, kesintisiz bir güç kaynağından beslenecek şekilde tesis edilmesi gerekmektedir.”

Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kul 2 yıl önce

3 kata asansör yeri zorunlu nasıl yani müstakil binamı

banner182

banner181