Konut kredisinden vazgeçme!
Birçok kişinin merak ettiği konut kredisinden vazgeçme ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Gerek yatırımlık olsun gerekse oturma amaçlı olsun birçok insan ev sahibi olmak için yeterli nakiti bulunmadığı zaman konut kredisi için başvuruda bulunuyor. Fakat konut kredisi kullanan bazı kişiler kredilerinden vazgeçmek istiyor. Bizde bu yazımızda sizler için konut kredi cayma hakkı 2018 ile ilgili detayları derledik.

İhtiyacı doğrultusunda kredi kullanan kişiler konut kredisinden vazgeçme hakkına sahiptir. Ancak konut kredisi başvurusundan vazgeçme süresinde dikkat edilmesi gereken bazı noltalar vardır. Eğer konut kredisinden cayma kararına vardıysanız ve halihazırda banka ile sözleşmeyi imzalamadıysanız hiçbir masraf ödemeden başvurunuzu iptal edebilirsiniz.

Fakat konut kredisi için banka ile sözleşme imzaladıysanız cayma hakkınızı kullanmak için 14 gün süreniz vardır. 14 gün içerisinde caymaya karar verirseniz konut kredisini ek hiçbir ücret ödemezsiniz. Konut kredisinden cayma hakkı süresi sözleşme yapıldığı tarihten itibaren başlar. Ancak bu 14 günlük süre geçti ise kredinin kapatıldığı tarihe kadar olan faiz, bankanın kredi için yapmış olduğu tüm masraflar ve erken kapama cezasının ödemeniz gerekir. Konut kredisi erken kapama cezası ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Cayma hakkı bildirimi yapıldığı tarihten sonra 30 gün içerisinde anapara ve anaparanın geri ödendiği tarihe kadar olan sürede tahakkuk eden faizi ödenmeniz gerekmektedir. Bu kapsamda kredinin kullanıldığı banka hesaplanan faiz, kamu kurum ve üçüncü kişilere ödenmiş olan ücretler dışında sizden ekstra bir ücret talep edemez. Eğer bu ücretler dışında herhangi bir ücret ödendiyseniz banka size ekstra ödediğiniz ücreti 7 gün içerisinde iade eder.

Konut kredisinden vazgeçme ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181