Samsun Çarşamba kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Belediyemizin öz kaynaklarıyla yapımına başladığımız Çarşamba Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Türkiye’ye örnek oluyor.” dedi.

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Kentsel dönüşüm çalışmaları 275 dönümlük bir alanda devam ediyor. Doğuyaka Bölgesi’nde Hasbahçe, Bafracalı, Helvacalı ve Orta Mahalle sınırları içerisinde 3 bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları ile Çarşamba yeni konut, ticaret ve sosyal alanlara kavuşuyor. 38 milyonluk yapım ihalesiyle çalışmaları devam eden Kentsel dönüşüm tamamen Belediye kaynaklarıyla yapıyor.

“HAK SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLMEDEN İLERLİYORUZ”
Kentsel dönüşüm çalışmalarında hak sahiplerini mağdur etmediklerini kaydeden Başkan Dündar, “Şehrimizde imar planına aykırı yapılmış, kent dokusuna ve insanca yaşama şartlarına uygun olmayan mekânları hemşehrilemizle tamamen anlaşmaya dayalı bir modelle yeniliyoruz. Çalışmalar, hiçbir vatandaşımızı evinden veya iş yerinden uzaklaştırmadan olacak. Boş alanlarda 2 bölgede 8 blokta inşaatımız devam ediyor. Bu inşaatlarımızı tamamlayıp anlaştığımız hak sahiplerini buraya taşıdıktan sonra, boşalan alanlarda yeni etaplarla inşaatlarımızı devam ettireceğiz. Bu yönüyle şuana kadar hiçbir şekilde hak sahiplerini sıkıntıya düşürmeden yürüttüğümüz bir model ile çalışıyoruz. Çalışmalarımız Karadeniz sahil yolunun her iki tarafında çok eski dönemlerden kalma eski sanayi yapıları ve işyerlerinin bulunduğu alanlarda devam edecek.”dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TAMAMEN BELEDİYE KAYNAKLARIYLA YAPIYOR”
Kentsel Dönüşüm Çalışması tamamen Belediyemiz imkânları ve kaynaklarıyla devam etmektedir. Şuana kadar 700’e yakın hak sahibiyle daire karşılığında anlaşırken, 8 milyon bedel ödeyerek diğer hak sahiplerinden satın alma yaptık. Kentsel çalışmalarımız kapsamında Çarşamba Belediyesi olarak 38 milyonluk yapım ihalesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Memleketimize ve buradan faydalanacak olan bütün hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

Çarşamba Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181