Müstakil tapu nedir?
Vatandaşlar tarafından merak edilen müstakil tapu nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. İşte müstakil tapu ne demek sorusunun yanıtı ;

Müstakil tapu nedir  ?

Öncelikle gayrimenkul üzerinde mülkiyeti belli eden tapu senetleri 2'ye ayrılıyor bunlar hisseli ve müstakil tapudur. Bir taşınmazın üzerinde tek bir hak sahibinin olması durumunda bu tapuya müstakil tapu denir. Tapu senedinin malik kısmında pay belirtiliyorsa müstakil tapu olur. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçilebilir yada müstakil tapulardan da hisseli tapulara geçilebilir.

Müstakil tapu sahibi gerçek bir kişi olabileceği gibi, özel ve tüzel kişide olabilir. Kişiler gibi şirketler ve kurumlar da müstakil tapu sahibi olabilir.

Hisseli tapu nedir?
Hisseli tapu adından da anlaşılacağı gibi bir taşınmazın hisseli olmasıdır. Yani taşınmazın 2 veya daha fazla sahibi olması durumunda taşınmaz hisseli olur. Bu durumun açık bir şekilde belli edildiği belgeye de hisseli tapu denir. Hisseli tapu üzerinde taşınmazın kullanımının nasıl yapılacağı yer almaz, hisse sahipleri kendi aralarında anlaşarak çözer.

Peki hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?
Öncelik müstakil tapuya çevirmek için gerekli olan ruhsat koşullarının ve pay sahiplerinin onay vermesi gerekir. Tüm gerekli onaylar alındıktan sonra belediye hisseli tapunun müstakil tapuya çevrilmesi için onay verir. Daha sonra gerekli bölünme işlemi yapılarak her hak sahibi müstakil tapuya sahip olur.

Müstakil tapu nedir sorusununun yanıtını sizler için derledik. Müstakil tapu anlamı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 5 yıl önce

Tapu Nedir?
https://www.kuruoglugayrimenkul.com/tapu-nedir-ne-anlama-gelir.html

banner182

banner181