TOKİ alt gelir grubu evleri kiraya verilebilir mi?
Uygun fiyatlı konut üretimi yapan TOKİ alt gelir grubu evleri kiraya verilebilir mi sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

TOKİ alt gelir grubu evleri kiraya verilebilir mi sorusunun cevabı şu şekilde; TOKİ'den alt gelir grubu konutu bulunan kişiler borçları bitene kadar kendilerinin veya ailelerinin konutta ikamet etmeleri gerekmektedir. Konut alıcısının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilir. Yani Toki evlerinde oturma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı Toki alt gelir grubu evleri borç bitimine kadar kiraya verilemez.

Toki 2+1 kiraya verilebilir mi sorusunun cevabı ise şöyle; Söz konusu konut alt gelir grubu ise aynı gerekçeden dolayı borç bitimine kadar kiraya verilemez. Toki orta gelir grubu konut kiraya verilebilir mi sorusunun cevabı için tıklayınız.

TOKİ tarafından satışa sunulan bu konutların satışları bulundukları ildeki T.C Ziraat Bankası ve Türkiye Halk Bankası aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Her bir ilde bulunan konutların satışa sunulduğu tarihler değişiklik gösteriyor ve satışta olduğu tarihler TOKİ'nin resmi sitesinde yayınlanıyor.

TOKİ alt gelir grubu evleri kiraya verilebilir mi sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181