İnegöl Merkez Pazar Yeri Ağustos'a hazır!
Bursa’ya eserleriyle değer katan Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerin gelişmesi ve kalkınması için de çalışmalarına hızla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte İnegöl’deki kapalı pazar alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın 17 ilçesinde ve 1070 mahallesinde çalışmalarına devam ettiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnegöl’de, geçen yıl yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin en önemli pazar alanlarından biri olan Merkez Pazar Yeri (MERPA), komple çökmüştü ve büyük sıkıntı yaşanmıştı. Şu andaki alanı yaklaşık 13 bin metrekare olan pazar yerini Büyükşehir Belediyesi olarak tekrar inşa ediyoruz” dedi.
Son aşamaya gelindi

Yapılan çalışmaları anlatan Başkan Altepe, “MERPA’daki çalışmalar şu anda bitme aşamasına geldi. Çatı montajları tamamlandı, eksikler gideriliyor. Zemin betonun atılmasıyla birlikte de artık kullanılmaya başlanacak. Pazarcı esnafımızın bir an önce burayı rahatlıkla kullanması için faaliyetlerimizi hızlandırdık. İnşallah Ağustos ayının sonunda, Kurban Bayramı gelmeden önce burayı pazar olarak kullanmaya başlamış olacağız. Vatandaşımızın da esnafımızın da beklentisiydi bu. Genişletilip tekrar düzenlenen MERPA pazar alanı, halkımıza hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Ağustos sonunda hem MERPA’nın hem de İnegöl Belediyesi tarafından yapılan ‘Köylü Pazarı’ ve katlı otoparkın faaliyete geçeceğini söyledi. MERPA’nın Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kullanılan bir alan olduğunu hatırlatan Aktaş, diğer sosyal tesisleriyle ilgili konuların da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni ihaleyle birlikte yılsonuna kadar bitirilebileceğine işaret etti. Aktaş, Başkan Altepe’ye Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181