Yıldırım Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!
Yıldırım’ı yaşam standartları yüksek bir şehir konumuna getirmek adına çarpık yapılaşmaya izin vermeyen Yıldırım Belediyesi, ilçedeki kaçak yapılara göz açtırmıyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tespit ettikleri kaçak yapıların yıkımını sürdürüyor. Ekipler 2016’da 104 kaçak yapıyı yıkarken, 2017 yılında 21 adet yapının da yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımlar esnasında konutların yanında kaçak iş yerlerinin de ilçede yükselmesine izin verilmiyor. Yıldırım’da kaçak yapılaşma konusunda asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizdeki kaçak yapılaşma sonucunda kalitesiz ve eksik malzeme ile inşa edilen ve güven vermeyen yapılar insan yaşamını tehdit ediyor. Kaçak yapı ile mücadelede asıl amacımız, 1. derece deprem kuşağında yer alan ilçemizde olası felaketlerde yaşanabilecek kayıpların önüne geçerek modern ve yaşam kalitesi yüksek bir şehir hedefini gerçekleştirmek” diye konuştu.

MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ YILDIRIM
Kaçak yapılaşma nedeniyle vatandaşların mağdur olmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten Başkan Edebali, “Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya asla göz yummayacağız. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını ve modern Yıldırım’ın inşasında bizlere destek olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme yolunda kararlılıkla ilerlediklerinin de altını çizen Başkan Edebali, “Yıldırım’ı yeniden ayağa kaldıracak kentsel dönüşüm hamlemiz kaliteli, modern ve sağlıklı konutlarla insanlarımıza hak ettiği gibi bir yaşam sunacak. Modern Yıldırım’ın inşa sürecinde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine izin vermeyeceğiz. Yıldırım’ı, hemşehrilerimizin yaşamaktan mutluluk ve huzur duyacağı bir şehir haline getirmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181