Altepe'den Akpınar Mahallesi için kentsel dönüşüm açıklaması
Emlak Sayfası programında Utku Çalışkan'ın sorularını yanıtlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akpınar ve 1050 konutlar mahalleleri için yapılması düşünülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akpınar mahallesi ve civarının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Altepe, vakit kaybetmeden hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Akpınar ve 1050 konutlar mahallesindeki binaların 1999 depreminde büyük hasar gördüğünü dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,"Dönüşümü hızlandırmalıyız. Akpınar ve 1050 konutlardaki binalar 1999 depreminde oldukça yıprandı ve zarar gördü. Deprem sonrası oradan geçerken binaların ne hale geldiğini hepimiz gördük. Bu binaların büyük oranda yenilenmesi gerekiyor. Yenilemek için depremi beklemeye gerek yok. İyi teklifler varsa değerlendirmeli, en iyi teklifi kim veriyorsa araştırmalı ve o firmayla anlaşılmalıdır" dedi.

BAŞKAN ALTEPE, "RANT OLMAZSA YENİ PLANLAR KURTARMAZ"

Kentsel dönüşümde asıl hedefin insanların can güvenliği olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, rant kelimesinden korkmamak gerektiğini, rantın gündeme geldiği bölgelerde önemli bir değer artışı yaşandığını söyledi. Başkan Altepe,"Rant olmazsa yeni planlar ve yeni projeler üretemezsiniz. Vatandaşa 2 bin daire yapıyorsanız, müteaahit firmaya da 2 bin daire ve rmek gerekiyor. Ancak böyle bir durum olması mümkün değil. Bu yüzden cadde üzerindeki yerlerde müteahhit firmalar ticari alan üreterek maliyetlerini karşılama yoluna gidiyor" dedi.


Utku ÇALIŞKAN / EmlakSayfasi.com.tr




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mesut hursever 8 yıl önce

depreme karsı en mantıklısı 5 katlı bınaları yıkıp yerıne 16 katlı yapmak..adam haklı..

Avatar
Hakan Bahar 8 yıl önce

Evet haklı 5 katlı cam binada oturmak var 14 katlı beton yapı da oturmak var ama bunu anlamaya kafa lazım malesef

Avatar
Nejdet Tuncer 8 yıl önce

Elbette vermeden almak Allaha mahsus. Firmalar kar sağlamak için vardır. Kar sağlıyacaklarsa bu işe girerler. Siyasi düşünmeden kendi çıkarlarımızı düşünmeliyiz.

Avatar
Yaşar Tanış 7 yıl önce

Sayın Başkanım neden yerinde dönüşüm için vede 00.50 emsal akpınarmh için düşünülmüyor Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde her yerde 0.50 emsal var ken Dediğiniz gibi RANT güzel şey

banner182

banner181