Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi son durum! Ekim 2018
Çalışmaların devam ettiği Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi son durum Ekim 2018 detaylarını sizler için araştırdık.

Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi son durum Ekim 2018 detayları şu şekilde; 5 bloktan oluşacak olan Yeni Mamak Kentsel dönüşüm 7. etapta çalışmalar başladı. Ankara Mamak Dutluk Mahallesi'nde inşa edilen Mamak Kentsel dönüşüm 7. etap projesi 16 bin 975 metrekare alanda yükselecek. 356 adet konutun yer alacağı Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 7. Etap kapsamında 1424 kişinin yaşayacağı öngörülüyor.

Mamak'ın yeniden inşa edildiği proje de 2, 3 ve 4. etaplarda bulunan 3011 adet konutun inşaatı devam ediyor. 1. etap kapsamında 12 adet iş yerinin inşaatları tamamlanırken, yine proje kapsamında hayata geçecek olan 1 adet lise, 1 adet ilköğretim okulu, 1 adet anaokulu, 2 adet cami ve 1 adet ticaret merkezinin de inşaatı devam ediyor.

14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi toplam 11 etaptan oluşacak. 7 milyon metrekarelik alanda uygulanacak olan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları, 200 bin kişilik modern yaşam alanı, sosyal tesisler ve camiler bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. 13 bin 497 gecekondunun bulunduğu alanda yıkım çalışmaları ve anlaşmalar hızla devam ediyor.

Yeni Mamak kentsel dönüşüm projesi son durum ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181