Aile konutu şerhi dilekçe örneği!
Aile konutu şerhi dilekçe örneği detaylarını sizler için araştırdık. Özellikle kadınları koruma altına almak için başlatılan aile konutu şerhi eskiden sadece mahkemeler tarafından konuluyordu. Artık aile konutuna şerh konulması eşlerden harhangi birinin Tapu Sicil Müdürlüğü’ne konutun aile konutu olduğuna daire evraklarla başvurması ile müdürlük tarafından rahatlıkla konuluyor.

Aile konutu adından da anlaşıldığı gibi çiftlerin evlilikleri devam ettiği süre boyunca birlikte yaşadıkları yere denir. Aile konutu şerhi, aile konutunun eşlerden birinin haberi olmadan satılmasını önlemek için konulur. Bizde sizler için konut şerhi dilekçe örneğini araştırdık.

Aile konutu şerhi dilekçe örneği şu şekilde;
TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

AİLE KONUTU ŞERHİ 

KOYDURMAK İSTEYEN : 
ADRESİ :
KONU   : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.
 
AÇIKLAMALAR : 
1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim ............. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.

2. Medeni Kanunun madde 194/3 “....Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin konulmasını isteyebilir..” hükmü uyarınca taşınmaza aile konutu şerhi konulmasını istiyorum.

NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı Tapuda,..... Mevkii …Pafta ...Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz üzerine aile konutu şerhinin konulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. Saygılarımla.
                                              
Ad Soyad         

EK : nüfus kayıt örneği

Aile konutu şerhi dilekçe örneği detaylarını sizler için derledik. Aile konutu şerhi konulması dilekçe örneği ile ilgili gelişmeleri ve habelreri sitemizden takip edebilirsiniz.
Aile konutu şerhi nasıl konulur sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181