Konut alım satım vergisi ne kadar?
Milyonlarca kişinin merak ettiği konut alım satım vergisi ne kadar sorusunun cevabını sizler için araştırdık. 

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında vatandaştan tahsil edilen tapu hizmetlerinin bedeline karşılık gelen bedele konut alım satım vergisi yani tapu harcı denir. Tapu devir masrafları 2018 kapsamında yer alan tapu harcı yalnız konut satış işlemlerinde değil tüm taşınmaz alım satım işlemleri sırasında ödenir. Bizde sizler için emlak alım satım vergisi 2018 güncel oranları ile emlak alım satıl tapu harcı ne kadar sorusunun cevabını araştırdık.

Konut alım satım vergisi ne kadar sorusunun cevabı şu şekilde;
Bakanlar Kurulu kararıyla taşınmaz alım-satımlarından kadın istihdamına, yatırım ve üretimden ihracatın teşvikine kadar çeşitli alanlardaki vergi düzenlemeleri uygulamaya konuldu. Bu uygulama ile konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik katma değer vergisi (KDV) oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e düşürüldü.

Yapılan indirim ile tapu harcında oran 31 Aralık 2018 tarihine kadar binde 20 yerine binde 15 olacak. 31 Aralık 2018 tarihinde kadar tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirlendi.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Konut alım satım vergisi ne kadar sorusunun cevabını sizler için derledik. Daire alım satım vergisi ne kadar ve emlak alım satım vergisi ne kadar 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181