'Esenler'de yeşil alan 20 kat artacak'!
Milli Savunma Bakanlığı ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan, 29 Nisan 2015 tarihli protokol doğrultusunda yeni Esenler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Esenler'in tarihini ve talihini değiştirecek İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi için Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan protokolün geçtiğimiz nisan ayında İBB Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından bir protokol de KİPTAŞ ile imzalandı.

Protokole Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım imza attı. Göksu ve Yıldırım, protokolün Esenler, İstanbul ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederek, "İnşallah Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile bu projemizi de başarı ile hayata geçireceğiz' dediler. Atılan imzalar ile asken bölgede inşa edilecek tarihi projenin imalatını KİPTAŞ üstlenmiş oldu. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra KİPTAŞ araziye girerek çalışmalara başlayacak ve Esenler için hayati önem taşıyan proje fiilen başlamış olacak.

Protokole göre KİPTAŞ, öncelikli olarak asken alan içerisinde kalan 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Baştabya, Topkule ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Özturk Kışlası'nı 1 'inci Ordu Komutanlığı'nın gösterdiği yerlerde inşa edecek. Yeni kışlaların Türkiye'nin modern kışlalarından biri olacağı belirtiliyor. İBB tarafından yapılacak 2.5 milyon metrekare alana sahip kentsel dönüşümle üretilmiş dünyanın birinci, alan büyüklüğü bakımından da dünyanın üçüncü buyuk şehir parkını da kapsayan tarihi projede hedef 29 Ekim 2023. Yaklaşık yedi yıl içinde askeri alanda yapılacak şehir parkı dahil tüm çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

"Yeşil 20 kat artacak"
İmzalanan protokol ile tarihi projeyle ilgili önemli bir adım daha attıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu önemli projede KİPTAŞ'ın tecrübesine ve Büyükşehir Belediyemizin desteğine inanıyoruz. Projenin tüm iş takvimini çıkardık. Yeni Esenler'in ortaya çıkmasını sağlayacak bu takvimi adım adım uygulayacağız ve 29 Ekim 2023te tarihi proje tamamlanmış olacak. Bugüne kadar çok hızlı ilerledik. İnşallah bundan sonra daha da hızlı hareket edeceğiz. Bir an önce Esenler halkını tarihi projenin nimetlerinden yararlanmasını arzuluyorum" dedi. Şu anda Esenler'ın 335 bin metrekare olan park ve yeşil alanının proje tamamlandığında 6 8 milyon metrekareye çıkacağını belirten Göksu. "Yani yeşil alanımız yaklaşık 20 kat artacak" dedi.

Dünya İnşaat Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181