İmar affı başvuruları ne zaman başlıyor?

Vatandaşların yakından takip ettiği ve en çok sorulan sorular arasında yer alan imar affı başvuruları ne zaman başlıyor sorusu yanıtını buldu.

İmar affı başvuru tarihi
24 Haziran’dan önce olması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde oluşturulacak bölüme vatandaşlardan soru, görüş ve önerilerini yazmaları istenecek. Seçimlerden önce yayınlanması planlanan yönetmeliğin ardından başvurular başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ruhsatsız, imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılara getireceği af Meclis’ten geçti. Bu yapılar ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alıp kaçak statüsünden çıkacağı için bankalar kredi verebilecek.

İmar affıyla 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan ve ruhsat alamayan inşaatlara yapı kayıt belgesi verilecek. Müracaatlar 31 Aralık 2018'e kadar yapılacak.

İmar affı başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanı sıra imar affı ile ilgili merak ettikleriniz için diğer haberlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181