İmar affı kanunu 2018!

İmar affı kanunu 2018 detayları belli olmaya başladı. Yeni yapılan düzenlemeler ile milyonlarca konut ve yapı için yeni bir fırsat doğacak. 2012 yılında kentsel dönüşüm projelerini desteklemek amacıyla çıkarılan 6306 sayılı  "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" kanununla birlikte yürürlükten kaldırılmıştı.

İmar affı kanunu; 2981 Sayılı imar yasası, imar ve gecekondu yasalarına uymayan şekilde inşa edilmiş ya da inşa aşamasında olan bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen ve hak sahiplerinin mülkiyet sorunlarını çözen ve "İmar affı" olarak bilinen kanundur.

Ancak yeni yapılan düzenlemeler ile İmar affı kanunu süresi 2018 yılına kadar uzatıldı.

Çıkan kanunlar nedeniyle 31 Mayıs 2015 tarihinde yürürlükten kalkması beklenen imar affı kanunu süresi, verilen sürede işlemlerini tamamlayamayan ve tapu sahibi olamayan vatandaşların talepleri doğrultusunda üç yıl daha uzatıldı. Yeni düzenleme ile birlikte imar affı kanunu 31 Mayıs 2018 yılına kadar geçerliliğini koruyacak.

Belediye ve mücavir alan sınırlarında bulunan yapılar, 6785 sayılı Kanuna 1605 sayılı kanun ile eklenen Ek 8 ile 8'inci maddeler gereğince çıkartılan yönetmeliğin 103. maddesi kapsamına giren alanlardaki yapılar, B bendi ile belirlenmiş olanların dışında kalan sanayi, depolama, turistik ve tarımsal yapılar, olarak belirlenmiştir.

Daha önce imar affı yasasının 16 bendine göre hakkında anlaşmaya varılmış yapılar kanundan 31 Mayıs 2018 tarihine kadar yararlanabilir.

2018 İmar affı kanunu kapsamı itibariyle tüm yapıları kapsamayacak. İmar planında başka amaçlarla ayrılmış, sınai kuruluşların tehlikeli madde depoları için ayrılmış yerlerde bu depolar dışındaki ruhsatsız yapılar kanundan yararlanamayacak yapılar arasındadır. 

Askeri bölgelerde imar affı kanunu 2018 kapsamı dışında kalacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aysel erkarsalan 6 yıl önce

Merhabalar bizim tapumuzda mutahit alt bahce katını tapuda eklenti depo Dİye üst katın tapusuna ekleyip arsa sahibine iki daire verdim diyerek bizi kandırdı acaba eklenti depolar imar affından nasıl yararlanabilir lütfen yardımcı olurmusunuz,

Avatar
Aysel erkarsalan 6 yıl önce

Merhabalar bizim tapumuzda mutahit alt bahce katını tapuda eklenti depo Dİye üst katın tapusuna ekleyip arsa sahibine iki daire verdim diyerek bizi kandırdı acaba eklenti depolar imar affından nasıl yararlanabilir lütfen yardımcı olurmusunuz,

banner182

banner181