Aile içi tapu devri masrafları 2018!
Aile içi tapu devri masrafları 2018 ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Aile bireyleri arasında yapılacak olan taşınmaz devrine aile içi tapu devri denir.

Aile içinde tapu devri yapmanın iki çeşit yolu bulunuyor. Bunlardan birincisine konut belli bir bedel karşılığında devredilecek ise satış denilirken, ikincisine ise konut herhangi bir karşılık beklemeksizin devredilecekse bağış yada hibe denir.

Aile içi tapu devri masrafları 2018 şu şekilde;
Aile içi tapu devri yapılırken ortaya bazı masraflar çıkar. Bu masraflar taşınmazın satışı yapılarak devredilecek ise farklı bağış olarak devredicek ise farklıdır.

Eğer taşınmaz aile içi tapu satış devri normal konut satışı gibi yapılacak ise konutu devreden ve devralacak kişi evin bağlı olduğu tapu dairesine gerekli evraklarla giderek tapu harcını yatırmaları gerekiyor. Tapu tevri bağış yani hibe olucak ise bu sefer hibe tapu devri harçlarının yatırılması gerekiyor.

Aile içi tapu devri masrafları 2018 detaylarını sizler için derledik. Tapu harcı ne kadar 2018 sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
S.KIRAN 5 yıl önce

Bu konu ile ilgili 2019 harç miktarı nedir acaba.

Avatar
Enes kaya 5 yıl önce

Mrb 2013 yilinda kredi ile ev aldim krediyibkayin pederim cekti tapu da onun ustune 11. Ayda bitecek kredi borcumuz....ne yapmamiz gerekiyo yarrimci olur musunuz tapu devri ve ucretleri hakkinda

Avatar
Kamil 5 yıl önce

Merhabalar babama ait olan 2100 metrekare arsanin 1000 metrekare kismini devir almak istiyorum ne kadar masraf tutar

banner182

banner181