Tapu alım satım masrafları 2019!
Taşınmaz satışında alıcı ve satıcı tarafından merak edilen tapu alım satım masrafları 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu alım satım masrafları 2019 detayları şu şekilde;
Tapuda yapılan alım satım işlemleri esnasında bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu yapılması gereken ödemelerin arasında tapu harcı ve tapu döner sermaye bedeli yer alıyor. Ödenmesi gereken bu masraflar ödendiği taktirde tapu devir işlemi gerekli belgelerde eksiksiz olursa kolaylıkla yapılıyor. İşte tapu harcı detayları...

Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcı 2019 kapsamında yüzde 4'den 3'e indirildi. Yıl sonuna kadar devam edecek olan indirim ile tapu harcı bedelini alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödeyecek.

Örrneğin 200 bin TL'lik ev için 2019 sonuna kadar ödenecek tapu harcı hesaplaması şu şekilde;
200.000/1000=200
200x15=3.000 TL
Alıcı tarafından 3 bin TL ve satıcı tarafından 3 bin TL olmak üzere toplam 6 bin TL tapu harcı ödenir.

Tapu döner sermaye bedeli 2019 için tıklayınız.

Tapu alım satım masrafları 2019 detaylarını sizler için derledik. Tapu devir masrafları 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181