Yunusemre Belediyesi kentsel dönüşüm projelerini Bakan Özhaseki ile görüştü!
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini başlatan Yunusemre Belediyesi, planların onaylanmasını beklerken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Ankara’da bir kez daha temaslarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşen Başkan Çerçi, “Sayın Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz toplantıda projemizin son rötuşlarını yaptık” dedi.

İlçenin merkezini oluşturmak, kullanım ömrünü tamamlayan Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapmak için 3 yıldır hummalı bir şekilde hazırlanan Yunusemre Belediyesi, geçtiğimiz aylarda tamamladığı planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Konuya ilişkin çalışmalar ilçe bazında aralıksız sürdürülürken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ankara’da temaslarda bulundu. Başkan Çerçi’ye ziyaretlerinde AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Mekansal Planlama Firması Yetkilisi Hüseyin Koç ve proje ekibi eşlik etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ile bir araya gelen Başkan Çerçi, AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile de görüştü.

Temasların son gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile biraraya gelen Belediye Başkanı Çerçi ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada; “Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerimizi kapsayan iki büyük kentsel dönüşüm projemiz var. Planlamasını tamamladığımız projelerimizi geçtiğimiz Ağustos ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. Bu süre içerisinde sık sık bakanlık yetkililerini ziyaret ederek süreç hakkında bilgi aldık. Sürecin önemli bir kısmını kat ettik. Bugün de Sayın Bakanımız ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda projenin son rötuşlarını yaptık. Yepyeni bir şehir inşa ediyoruz. Yıllardır uğraşıyoruz. Türkiye’nin en güzel kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Proje tamamlandığında bu bölge Manisa’nın prestij bölgesi olacak. Hedeflerimiz büyük. Gelecek nesiller için gece gündüz çalışıyoruz. Bu projeden bütün vatandaşlarımız fayda görecek. Bizler de böyle güzel bir şehir merkezinin imarında görev aldığımız için gururluyuz. Gelecek nesillerin bizi hayırla yad edecek olması bizim için en önemli motivasyon kaynağı” diye konuştu.

PROJE HAKKINDA
Seçimlerin hemen ardından kolları sıvayan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bunun için çalışmalara başlarken; kullanım ömrünü tamamlayan binalar ile çürük, oturulamaz yapıların depreme dayanıklı, modern, çağın şartlarına uygun bir şekilde yeniden yapılması için söz konusu alanlar Bakanlar Kurulu kararıyla 8 Nisan 2015 yılında riskli alan ilan edildi. Teknik ekipler, kentsel dönüşüm projelerinin yapıldığı yurtiçi ve yurtdışında incelemelerde bulundu. Kentsel dönüşüme girecek 4 mahallede saha çalışması yapan ekipler, ilçeye modern bir yaşam alanı kazandırmak için yoğun mesai harcarken; projeye ilişkin müşavirlik planlama ihalesi gerçekleştirildi. Müşavir firma ile toplantılar ve teknik incelemeler yapıldı. Çalışmalar kapsamında Laleli Pazaryeri altında 30 Mart 2017 tarihinde hizmete açılan kentsel dönüşüm ofisinde düzenlenen 52 toplantıda yaklaşık 4000 hak sahibine projeye ilişkin bilgi verildi. Başkan Dr. Mehmet Çerçi, 52 toplantının 50’sine bizzat katılarak vatandaşların sorduğu tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. 

Yunusemre Belediyesi



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181