Tapu harcı pişmanlık beyannamesi nereye verilir?
Tapu harcı pişmanlık beyannamesi nereye verilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Taşınmaz alım-satış işlemi sırasında devreden ve devralan tarafından ayrı ayrı ödenmesi gereken harca tapu harcı denir.

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi nereye verilir?
Tapu harcı, taşınmazın satış değeri üzerinden hesaplanıyor. Taşınmazın emlak vergisinden az olmayacak şekilde hesaplanan tapu harcı 31 Ekim tarihine kadar alıcı ve satıcı taradından ayrı ayrı yüzde 1,5 oranında ödeniyor. Bu tarihren sonra oran tekrar yüzde 2'ye yükselecek.

Satış bedelinin tapuda az gösterilmesi ile daha az miktarda ödenen tapu harcının Maliye tarafından tespiti sonucu vergi cezası uygulanır. Yapılan bu yanlış beyanın ortaya çıkması sonucunda uygulanan ceza ile beyan edilmeyen kısım tespit edilir ve hem alıcıdan sem satıcıdan tahsil edilir. Ayrıca alıcı ve satıcıdan harcın yüzde 25'i oranında vergi cezası da kesilir.

Fakat bu cezaları ödemek istemeyen alıcı ve satıcılar Maliye'ye pişmanlık beyannamesi vererek yanlış belirtilen tapu satış bedelini düzeltebiliyor. Tapu harcı pişmanlık beyannamesi verildikten sonra cüzzi bir miktar tapu harcı pişmanlık zammı ödenmesi gerekiyor.

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi nereye verilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181