Tapu şerh harcı 2019!
Birçok kişinin merak ettiği tapu şerh harcı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Tapuya şerh koyma işlemi gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlayan uyarı niteliğinde bir uygulamadır. Tapuya şerh konulduğu taktirde kişiler haklar kısıtlandığı gibi temlik hakkı kısıtlaması, temlik hakkının yasaklanması veya tescille alakalı şerhlerde konulabilir.

Tapu şerh harcı 2019 detayları şu şekilde;
2019 yılında yayınlanan tapu harçları tarifesine göre satış vaadi sözleşmeleri ile irtifak hakkı tesisi vaadi sözleşmelerinin tapu siciline şerhinde, sözleşmede yazılı bedel üzerinden bedelsiz olanlarında emlak vergisi değeri üzerinden binde 6,83 olarak belirlendi. Sözleşmede yazalı olan bedel, sözleşmeye konu taşınmazın emlak vergisi değerinden az ve emlak vergisi değerinin iki katından çok olamaz.

Tapu şerh harcı 2019 detaylarını sizler için derledik. tapuya şerh koydurma masrafı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve 2019 tapu şerh harcı haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar 3 yıl önce

Tapuya şerh yaparsam ne kadarr para öderim

Avatar
Serdar 3 yıl önce

Tapuya şerh yaparsam ne kadarr para öderim tapuyu eşime devredersem para olarak ne veririm ve emekliyim

banner182

banner181