Tapu senedi sorgulama!
Tapu senedi sorgulama ile ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık. Sadece taşınmazın sahibine verilen tapu senedi üzerinde taşınmaz sahibinin bilgileri ve taşınmaza ait  konum, pafta, ada, parsel gibi bilgilerin yer aldığı resmi bir belgedir. 

Tapu senedinde taşınmazın çeşidine göre arazi, tarla, bahçe ve arsa dışında konutlar için kat mülkiyeti tapusu kat irtifaklı tapu, hisseli tapu, kooperatif tapusu gibi farklı türlerde tapu senetleri düzenlenir. 

En çok merak edilen tapu senedi sorgulama e-Devlet yöntemi ile yapılabiliyor. Kişiler e-Devlet üzerinde 'Tapu Bilgileri Sorgulama' bölümünden tapu senedini sorgulayabilirler yada ilgili müdürlüklerde işlemlerini gerçekleştirebilirler. Tapu senedi sorgulaması için e-Devlet'e giriş yaparken 5 kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanmanız gerekiyor.

Kimlik doğrulama yöntemleri şu şekilde; 
-Devlet Şifresi
-Mobil İmza
-Elektronik İmza
-T.C. Kimlik Kartı
-Banka

Tapu senedi sorgulama için tıklayınız.
Tapu Sicili nedir? Tıklayınız.
Tapu devri nasıl yapılır? Tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181