TOKİ tapu harcı 2019!
Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimi yapan toki tapu harcı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Toki tapu harcı 2019 detayları şu şekilde;
Taşınmaz alım satım işlemleri esnafında bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masraflar Toki'den konut alındığı zaman da ödeniyor. Toki evleri tapu harcı 2019 kapsamında 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olan indirim ile tapu harcı yüzde 1,5 olarak ödenecek. Bu tarihten sonra tapu harcı tekrar yüzde 2 oranına yükselecek. 

Toki'nin orta gelir grubundan konut alan kişiler dairelerini kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiralama yapılıp yapılamıyacağı TOKİ tarafından belirlenmektedir. Yani kısaca alınan konut alt gelir grubu değilse kiraya verilebiliyor. Fakat alt gelir grubundan konut alan kişiler ise borçlarının bitimine kadar evlerini kiraya veremezler.

Ayrıca alt gelir grubu konutu bulunan kişiler borçları bitene kadar kendilerinin veya ailelerinin konutta ikamet etmeleri gerekmektedir. Eğer ki konutlarda kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmedikleri tespit edilirse sözleşmeleri feshedilir.​

Toki tapu harcı 2019 detaylarını sizler için derledik. Toki tapu masrafı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181